Era creșterii istorice negative a venit datorată
a răspândirii la nivel mondial a coronavirusului: PIB-ul mondial din acest an este „minus 3%”. În urma noii pandemii a Coroanei, cifrele lansate în aprilie de FMI (Fondul Monetar Internațional) au fost șocante. Cu toate acestea, acest număr presupune că infecția se va încheia până la sfârșitul anului .... Dacă pandemia continuă, PIB-ul mondial va scădea cu încă 3% și dacă va deveni pandemie din cauza revenirii celui de-al doilea val, va fi împins. în scădere cu 8%. Poate economia mondială să depășească dezastrul coroanei? Vorbește Akio Makabe, profesor la Școala Universitară Hosei.
"Economia mondială riscă să fie lovită fără precedent ... În special, există îngrijorări cu privire la încetinirea economică din țările care au condus economia mondială. Cu toate acestea, secretarul de finanțe Munyu Singh a spus:" Fără răspunsul guvern, rata șomajului ar putea ajunge la 20%. "Între timp, China a atins limita de creștere și este dependentă de redresarea treptată a Statelor Unite. Economia, care și-a menținut stabilitatea, se află într-o situație gravă. dacă fiecare țară își închide granițele, orașele mari sunt închise și mișcarea oamenilor este limitată, chiar dacă toate politicile fiscale și monetare sunt mobilizate, efectul creării cererii va fi eficient.

În Statele Unite, de fapt, rata șomajului în aprilie a fost cea mai gravă de când au început statisticile, la 14,7%, iar în mai China a uitat să stabilească ținta de creștere pe care și-a stabilit-o la Congresul național al oameni.
Continuă domnul Makabe.
"Restricțiile privind circulația au perturbat echilibrul dintre cerere și ofertă în țările din întreaga lume. În special, nu putem fi optimisti în ceea ce privește economia SUA, deoarece economia reală se află într-o situație foarte dificilă, deși prețurile stocurile au revenit de la jumătatea lunii martie. În luna martie, numărul de noi cereri de asigurări de șomaj în SUA a atins un record de 3,28 milioane, dar este probabil să crească în viitor. Pe de altă parte, și economia Europa este serioasă. Dacă contagiunea continuă, va fi unică. Am încercat să realizăm un management economic eficient prin crearea unei piețe, dar rolul UE a scăzut semnificativ din cauza blocajelor la frontiere și a interdicțiilor de ieșire. Germania , care pune accentul pe disciplina financiară, s-a orientat către creșterea cheltuielilor, dar către restricții la ieșire. Efectul este incert pe măsură ce continuă. "

● Din cauza crizei coroanei, numărul zborurilor a scăzut dramatic cu 80%! Care este viitorul industriei aeronautice în pragul colapsului?
În industria aeronavelor, restricțiile privind circulația în epava coroanei au lovit direct. Virgin Airlines s-a prăbușit și British Airways a anunțat planurile de concediere a 12.000 de persoane. Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) estimează că cererea din acest an a companiilor aeriene va scădea cu 48% față de an, iar veniturile pasagerilor vor scădea cu 55% (sfârșitul lunii aprilie). Dacă durează mult timp pentru a rezolva infecția, există îngrijorarea că performanța companiei se va deteriora.
Atsushi Tsubota, jurnalist de aviație, interpretează viitorul industriei după cum urmează.
„Cererea de călătorii în străinătate în vară este disperată și există șansele ca aceasta să fie mai devastatoare decât se aștepta ... Există o singură companie aeriană, precum KLM Airlines (finanțată de Franța și Lan). Nu există se poate aștepta ca performanța afacerii să se recupereze doar îmbunătățind situația infecției și gestionarea dificilă va continua.
Cu toate acestea, companiile aeriene americane au un rol mai mare ca transport public decât Europa și există o mare posibilitate ca remedii să fie lansate. Mai mult, suspendarea operațiunilor a fost experimentată după atacurile teroriste americane simultane din 2001 și este, de asemenea, important să cunoaștem calea spre recuperare. Deși nu putem spera la o recuperare în formă de V pe termen scurt, cu siguranță va reveni pe termen mediu

„Acest lucru se datorează faptului că ultimul model 737MAX mic sa prăbușit în '18 și '19, iar Corona a alergat după locul unde producția a fost oprită.
"În viitor, se așteaptă ca cererea de aviație să scadă, iar mutarea către aeronave mai mici va continua. La început, este ușor de utilizat și cererea este mare și, dacă problema de siguranță este rezolvată, se va vinde. Boeing este o industrie militară. SUA au oferit sprijin financiar în trecut, iar compania, care deține peste 30% din cota de piață a avioanelor de 100 de locuri sau mai mari, nu poate fi zdrobită. ”De asemenea,
economia globală are nevoie de un vaccin.